lnenyolejleci‎ > ‎Panenské oleje‎ > ‎

Nimbový olej

Nimbový olej
KOUPIT nimbový olejNimba - zederach indický (Azadirachta indica) je stále zelený strom původem z Indie, dnes běžný v Asii a v některých částech Afriky.
Originální nimbový olej má specifickou oříškovo – česnekovou vůni  (která nemusí být zrovna příjemná) a  charakteristický kal, tuhne již při pokojové teplotě.
Nimbový olej se svými vlastnostmi vymyká ostatním známým rostlinným olejům. Obsahuje složky jako nimbin, nimbidin nebo azadirachtin, který je velmi účinný proti mikrobům, dále vitamin E aj.
Nimbový olej má vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, které svým účinkem zjemňují a zvlhčují pokožku (kyselina olejová 52,8%, stearová 21,4%, palmitová 2,6%, linoleová 2,1%).
Pouze pro vnější použití.

Účinky nimbového oleje
má blahodární účinky na pokožku, má antivirové, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti
zvlhčuje, zjemňuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenových vláken, zpomaluje ztárnutí
napomáhá hojení ran, používá se při projevech virových a bakteriálních infekcí na pokožce jako jsou plané neštovice, hojí opary
léčí pokožku postiženou lupenkou, ekzémy, akné
hodí se i na mykózy mezi prsty
působí jako silný repelent, odpuzuje bodavý létavý hmyz
může se aplikovat přímo na pokožku (namazat) a nebo přidat pár kapek do tělové a vlasové kosmetiky
Comments